Nectarul de cătină obținut prin combinarea celor trei soiuri de cătină (Clara, Cora și Mara), conferă echilibrul necasar organismului privind aportul zilnic de vitamine, microelemente și uleiuri.
Datorită conținutului bogat în vitamine C, A, complexul de vitamine B (B1, B2, B6 și B9), dar și vitaminele E, K, P și F, a microelementelor precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier și acizi grași polinesaturaț și alte substanțe nutritive, cătina este recunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.
Nectarul de cătină, obținut din fructele de cătină, conține nutrienți pretioși pentru sănătatea umană https://nectare.ro/caracteristicile-catinei/. Raportul de vitamina C existent în fructul de cătină fiind de 20 și 30 de ori mai mare decat la o portocală. În plus, în fructele de cătină găsim: carotenoizi, polifenoli, triterpene, fitosteroli, acizi organici (de exemplu acid clorogenic, acid malic, acid oxalic, acid citric).
Nectar de cătină – 35 lei (500 ml)
- Acțiune antioxidantă și vasoprotectoare;
- Îmbunătățeste funcționarea sistemului digestiv;
- Ameliorează simptomele răcelii;
- Protejează sănătatea inimii;
- Întărește sistemul imunitar;
- Ameliorează problemele pielii;
- Previne apariția bolilor oculare și îmbunătățește vederea.