Prin combinația de cătină presată la rece 57.5%, miere de albine 37.5% și ghimbir 5%, acest nectar reprezintă produsul cu cel mai înalt grad de protecție a sistemul imunitar.

Pe lângă proprietățile multiple pe care le au fructele de cătină https://nectare.ro/caracteristicile-catinei/, combinate cu elixirul aflat în mierea de albine https://nectare.ro/caracteristicile-mierii/, ghimbirul desăvârșește nectarul prin aportul său nutrițional și a beneficiilor pe care le aduce organismului.

Bogat în potasiu, zinc, calciu, magneziu, cupru, vitaminele B6, C și D, ghimbirul actioneaza ca tonic general și înlatură oboseala acumulată.

                                                 

                              Nectar de cătină cu miere și ghimbir – 35 lei (500 ml)

 

 

Valorile nutriționale ale rădacinii de ghimbir pentru 100 g de radacina de ghimbir:

  • Calorii (kcal) – 79;
  • Lipide totale – 0,8 g;
  • Colesterol – 0 mg;
  • Sodiu – 13 mg;
  • Potasiu – 415 mg;
  • Carbohidrati – 18 g;
  • Zahar – 1,7 g;
  • Proteine – 1,8 g;
  • Calciu – 16 mg;
  • Vitamina C – 5 mg;
  • Fier – 0,6 mg;
  • Vitamina B6 – 0,2 mg.

Beneficiile consumului zilnic de ghimbir:

  • Ghimbirul susține funcția digestivă;
  • Are un rol important în prevenirea infecțiilor orale;
  • Ghimbirul are proprietăți antioxidante și energizante;
  • Un este un remediu contra răcelii și gripei;
  • Ghimbirul contribuie la scăderea colesterolului;
  • Calmează greața;
  • Contribuie la reducerea inflamațiilor;
  • Ghimbirul contribuie la sănătatea pielii și a părului;
  • Susține sănătatea inimii;
  • Ghimbirul poate reduce riscul de a dezvolta cancer.

CONTRAINDICAȚII

Fiind un aliment natural, consumul de ghimbir nu este periculos, este recomandat sfatul medicului pentru persoanele care suferă de afecțiuni cronice sau femeile însărcinate.